Saturday, December 19, 2015	
Saturday, December 19, 2010	
7:30 a.m.	Registration - Stabile 9 th Floor
	Continental Breakfast
8:00 a.m.	Welcome – Dr. David Farley
8:05 a.m.	Pre-test (10 minutes)
8:15 a.m.	Didactics - Dr. David Farley (30 minutes)
	- Brief review of landmark TEP studies
	- Review of relevant pre-peritoneal anatomy
	- Necessary equipment
	- Procedural steps
	- Complications
8:45 a.m.	Sim Lab & Video Curriculum– FIRST (90 minutes)
	- Split into two groups of 3
	- Sim models: incision, access, pelvis, mesh
	- Video: step by step procedure with questions
	- 45 minutes then switch groups
10:15 a.m.	Refreshment break (15 minutes)
	- Dr. Farley Q+A
10:30 a.m.	Cadaver Lab – Dr. David Farley (120 minutes)
10.50 a.m.	• · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
	 3 cadavers, 3 towers, 6 TEP operations Each surgeon performs TEP as assistant
	- Each surgeon performs TEP as surgeon
12:20	- Tips and tricks
12:30 p.m.	Q & A, Post-test (30 minutes)
1:00 p.m.	Adjourn

TEP Inguinal Hernia Repair Stabile 9 Procedural Skill Laboratory